Privatumo politika

1. BENDROSIOS NUOSTATOS

Uždaroji akcinė bendrovė „RIVILĖ“, suvokdama asmens duomenų apsaugos svarbą, saugo bei vertina Jūsų privatumą, todėl yra įsipareigojusi sąžiningai, skaidriai bei teisėtai tvarkyti Jūsų asmens duomenis. Užtikriname, kad Jūsų duomenys bus tvarkomi laikantis tinkamų duomenų apsaugos reikalavimų.

Ši privatumo politika paaiškina, kaip ir kokius Jūsų asmens duomenis uždaroji akcinė bendrovė RIVILĖ renka šioje interneto svetainėje (www.rivile.lt). Taip pat, kokiais tikslais tai daroma ir kaip šie duomenys yra renkami bei tvarkomi, įskaitant, kiek laiko jie yra saugomi, kokias teises turi duomenų subjektai bei kur kreiptis dėl jų įgyvendinimo ar kitais su asmens duomenų tvarkymu susijusiais klausimais.

Tvarkydama asmens duomenis, uždaroji akcinė bendrovė „RIVILĖ“ laikosi Bendrojo duomenų apsaugos reglamento (BDAR) (2016 m. balandžio 27 d. Europos Parlamento ir Tarybos reglamentas 2016/679 dėl fizinių asmenų apsaugos tvarkant asmens duomenis ir dėl laisvo tokių duomenų judėjimo, kuriuo panaikinama Direktyva 95/46/EB), Lietuvos Respublikos asmens duomenų teisinės apsaugos įstatymo (ADTĮ), Lietuvos Respublikos elektroninių ryšių įstatymo ir kitų tiesiogiai taikomų teisės aktų, reglamentuojančių asmens duomenų apsaugą, taip pat kompetentingų institucijų nurodymų, įskaitant 29 straipsnio duomenų apsaugos darbo grupės nuomonę 16/2011 dėl EASA/IAB gerosios praktikos rekomendacijų elgesio reklamai internete.

Naršydami mūsų internetinėje svetainėje, Jūs, kaip mūsų svetainės lankytojas sutinkate su šios privatumo politikos nuostatomis ir patvirtinate, kad susipažinote ir supratote visas pateiktas sąlygas. Jei naudodamiesi mūsų interneto svetaine pateikiate mums bet kokius savo duomenis, tuo pačiu išreiškiate savo sutikimą tuos duomenis panaudoti šioje politikoje nustatyta tvarka. Lankydamiesi mūsų svetainėje Jūs sutinkate, jog esate susipažinę su taikoma privatumo politika ir jai neprieštaraujate.

2. KAIP RENKAME JŪSŲ DUOMENIS?

Informacija, kurią renkame apie Jus, priklauso nuo Jūsų užsakomų ir (ar) naudojamų produktų, ir (ar) paslaugų, ir to, kokius duomenis mums pateikiate, kai užsakote paslaugas, registruojatės mūsų interneto svetainėje, komunikuojate mūsų socialinių tinklų paskyrose.

Mes renkame Jūsų asmens duomenis:

  • kuriuos pateikiate Jūs (tiesiogiai iš duomenų subjekto), pvz. kai bendraujate arba turite teisinių santykių su mūsų bendrove, t.y. perkate paslaugas arba registruojatės paslaugoms, kreipiatės į mus prašydami suteikti informaciją, lankotės mūsų socialinių tinklų paskyrose ir pan.;
  • kurie generuojami, kai Jūs naudojatės mūsų paslaugomis, pvz., kai naudojatės mūsų tinklu ir paslaugomis, t.y. skambinate telefonu, lankotės mūsų interneto svetainėje. Asmens duomenys renkami tik po to, kai Jūs sutikote su slapukų naudojimu;
  • kuriuos gauname iš kitų šaltinių, pvz., esant pagrindui, iš kitų įstaigų, įskaitant ir valstybės įstaigas, ar bendrovių, viešai prieinamų registrų ir kt.

Jūs neprivalote mums pateikti jokių savo asmens duomenų, tačiau, jeigu nuspręsite to nedaryti, gali būti, kad mes negalėsime Jums suteikti paslaugų.

3. KOKIUS ASMENS DUOMENIS RENKAME IR KAM NAUDOJAME SURINKTUS ASMENS DUOMENIS (DUOMENŲ TVARKYMO TIKSLAS)

Tvarkome duomenis, priklausančius, įskaitant, tačiau neapsiribojant, žemiau nurodytoms pagrindinėms duomenų kategorijoms:

  • Informacija, susijusi su paslaugų užsakymu ir teikimu, sudaryta sutartimi, sutarties vykdymo tikslu: vardas, pavardė, adresas, elektroninio pašto adresas, telefono ryšio numeris, sutarties duomenys;
  • Kandidatas į darbuotojus, darbo sutarties sudarymo tikslu: vardas, pavardė, telefono numeris, el. pašto adresas, gyvenimo aprašyme (CV nurodyti duomenys);
  • Duomenų subjekto sutikimai, nesutikimai renkami duomenų tvarkymo pagrindimo tikslu;
  • Siekiant stebėti savo teikiamų paslaugų kokybę, kurti ir gerinti savo teikiamą turinį, užtikrinti svetainės saugumą: duomenys apie interneto svetainės lankytojų atliekamus veiksmus: anoniminė ir apibendrinta informacija apie svetainės lankomumą, kuomet yra identifikuojamas įrenginys. Renkami tokie duomenys: IP adresas, operacinės sistemos versija ir įrenginio, kurį naudojate turiniui/prekėms pasiekti, parametrai, kalba, sesijos naudojimo data, laikas ir trukmė, paspaudimų skaičius, pelės judėjimas, užklausų terminai, kuriuos įvedate mūsų svetainėje, ir bet kokia informacija, saugoma slapukuose, kuriuos nustatėme jūsų įrenginyje, įrenginio GPS signalas arba informacija apie artimiausius „WiFi“ prieigos taškus bei mobiliojo ryšio bokštus, kuri gali būti perduota mums Jums naudojantis mūsų svetainės turiniu.
  • Paslaugų suteikimo tikslu, renkama informacija, kurią Jūs pateikiate apklausose. „išbandyti nemokamai“, „konsultacija įsigijimui“, konsultacija nuomoti“. Renkami tokie duomenys: vardas, pavardė, el. pašto adresas, telefono numeris, įmonės kodas, jūsų paliktas komentaras.
  • Mes naudojame ir tvarkome jūsų asmens duomenis (el. pašto adresą) tiesioginės rinkodaros tikslu remdamiesi jūsų sutikimu, kurį pateikiate suvesdami savo asmens duomenis mūsų svetainės skyriuje „Naujienlaiškis“.
  • Paslaugų suteikimo tikslu, kviečiant nuotolinę pagalbą, renkami tokie duomenys: vardas, įmonės pavadinimas, pageidaujamo konsultanto vardas ir/ar trumpas problemos aprašymas;
  • Paslaugų suteikimo tikslu, užsisakant skambutį, renkami tokie duomenys: vardas, el. pašto adresas, telefono numeris, įmonės kodas;
  • Paslaugų suteikimo tikslu, rašant paklausimą, renkami tokie duomenys: vardas, el. pašto adresas, telefono numeris, įmonės kodas, paklausimas;
  • Paslaugų suteikimo tikslu, renkama informacija, kurią jūs pateikiate skambindami mums; skambučio garso įrašas ir skambučių išklotinės.
  • Paslaugų suteikimo tikslu, esant duomenų subjekto sutikimui, lankantis mūsų socialinėse paskyrose Facebook, Linkedin, Google+, Youtube: lankytojų slapyvardžiai, daromi vieši įrašai.

4. KAIP NAUDOJAMI SLAPUKAI

Slapukai (angl. cookies) – slapukas yra nedidelis iš raidžių ir skaitmenų sudarytas failas, kurį Jūsų sutikimu mes įrašome į Jūsų kompiuterio ar kito galinio įrenginio (pvz., telefono) naršyklę, kuomet Jūs naršote interneto svetainėje. Šioje privatumo politikoje terminą „slapukai“ naudojame slapukams ir kitoms panašioms technologijoms, pavyzdžiui, pikselių žymoms (angl. „Pixel Tags“), žiniatinklio indikatoriams (angl. „Web Beacon“), tinklo duomenų rinkėjams (angl. „clear GIF“) apibūdinti.

Mes naudojame slapukus, kad galėtume gauti informacijos apie tai, kaip naudojatės mūsų internetine svetaine. Jums besilankant mūsų interneto svetainėje, norime pateikti tokį turinį ir funkcijas, kurios būtų pritaikytos būtent jūsų poreikiams. Jie padeda Duomenų valdytojui atpažinti jus kaip ankstesnį tam tikros interneto svetainės lankytoją, išsaugoti jūsų lankymosi svetainėje istoriją ir pagal tai pritaikyti turinį. Taip pat slapukai padeda užtikrinti sklandų svetainių veikimą, leidžia stebėti lankymosi interneto svetainėse trukmę, dažnumą bei rinkti statistinę informaciją apie svetainių lankytojų skaičių. Analizuodami šiuos duomenis galime savo svetaines tobulinti, padaryti jas patogesnes jūsų naudojimui. Slapukų surinkta informacija leidžia mums užtikrinti Jūsų galimybę naršyti patogiau bei daugiau sužinoti apie mūsų svetainių naudotojų elgesį, lankomiausias sritis, analizuoti tendencijas ir tobulinti svetainę. Slapukų pagalba surinkta informacija neapima jokių duomenų, kurie leistų individualiai identifikuoti Jus, kaip fizinį asmenį (identifikuojamas tik įrenginys).

Jūs galite pasirinkti, ar norite priimti slapukus. Jeigu nesutinkate, kad į Jūsų kompiuterį ar į kitą galinį įrenginį būtų įrašomi slapukai, galite pakeisti savo interneto naršyklės nustatymus ir išjungti slapukus. Perspėjame, kad atsisakius slapukų kai kurios funkcijos gali neveikti. Dauguma naršyklių leidžia Jums valdyti slapukus per jų nustatymų parinktis.

Naudojame toliau nurodytus slapukus šiais tikslais:

  • Veikimą gerinantys (sesijos) slapukai (Techniniai slapukai). Jie skirti pagerinti svetainės veikimą ir renka bendro pobūdžio (anoniminę) informaciją apie naudojimąsi interneto svetaine. Šie slapukai skirti, kad būtų užtikrintas tinkamas interneto svetainės veikimas. Šie slapukai yra sukuriami vartotojui pradėjus naršymo sesiją tinklapyje ar naršyklėje. Šis slapukas yra laikinas ir ištrinamas iš karto, kai uždarote naršyklę.
  • Analitiniai (nuolatiniai) (stebėjimo slapukai iš „Google Analytics“). Šie slapukai padeda atpažinti ir suskaičiuoti svetainės lankytojus bei stebėti, kaip lankytojai juda po interneto svetainę ja naudodamiesi. Šis slapukas skirtas suprasti kaip lankytojai naudoja internetinį puslapį, atrasti stipriąsias ir silpnąsias internetinio puslapio dalis, optimizuoti ir gerinti internetinio puslapio darbą bei toliau diegti pažangius sprendimus. Šie slapukai suteikia mums tokios informacijos kaip svetainės lankytojų skaičius, jų aplankyti puslapiai ir bendra mūsų svetainėje praleisto laiko trukmė. Visa surinkta informacija yra anonimiška.
  • Funkciniai slapukai. Šie slapukai yra naudojami lankytojams atpažinti, kai jie grįžta į interneto svetainę. Taip pat jie yra naudojami siekiant suteikti daugiau galimybių ir duomenų subjekto naršymą daryti malonesnį. Jie padeda įsiminti lankytojams aktualią informaciją.

Mes suteikiame jums galimybę patogiu būdu įgyvendinti šias savo teises. Tai galite padaryti parašę mums šiuo adresu duomenu.apsauga@rivile.lt arba pasinaudodami tam tikromis nuorodomis pateikiamomis mūsų teikiamos reklaminio turinio medžiagos apačioje.

Jūsų teisės bus įgyvendintos prieš tai patvirtinus jūsų tapatybę gyvai arba elektroniniu parašu.

Duomenys apie naudojamus slapukus

PavadinimasLaikotarpisTikslas 
 _linkedin_oauthiki interneto svetainės lango uždarymo Slapukas _linkedin_oauth naudojamas prisijungimui prie socialinio tinklo „Linkedin“ faktui fiksuoti. 
 _ga 2 metaiSlapukas _ga yra tinklapio „Google Analytics“ slapukas, kuris suteikia mums tokios informacijos kaip svetainės lankytojų skaičius, jų aplankyti puslapiai ir bendra mūsų svetainėje praleisto laiko trukmė. Visa informacija, surinkta naudojant _ga slapukus, yra sujungiama su gauta panašia kitų lankytojų informacija, todėl ji yra anonimiška. Mes neidentifikuojame individualių lankytojų. 
_gat1 metaiSlapukas _gat yra tinklapio „Google Analytics“ slapukas, naudojamas užklausų skaičiui kontroliuoti. 
_gid24 val.Slapukas _gid naudojamas statistinei informacijai apie interneto svetainės lankomumą rinkti. 
_icl_current_language24val.Slapukas _icl_current_language naudojamas daugiakalbystės funkcionalumui, kad vartotojui būtų pateikiamas tinklapio turinys pasirinkta kalba 
 

Kai naudojate naršyklę mūsų teikiamam turiniui pasiekti, galite konfigūruoti savo naršyklę taip, kad būtų priimti visi slapukai, atmesti visi slapukai arba būtų pranešama, kai slapukas atsiunčiamas. Kiekviena naršyklė skirtinga, todėl, jei nežinote, kaip pakeisti slapukų nuostatas, pasižiūrėkite jos žinyno meniu. Jūsų įrenginio operacinėje sistemoje gali būti papildomų slapukų valdiklių. Jei nenorite, kad informacija būtų renkama slapukų pagalba, pasinaudokite daugelyje naršyklių esama paprasta procedūra, kuri leidžia jums atsisakyti slapukų naudojimosi. Norėdami daugiau sužinoti, kaip valdyti slapukus, apsilankykite adresu: http://www.allaboutcookies.org/manage-cookies/.

Tačiau nepamirškite, kad kai kurios paslaugos gali būti sukurtos taip, kad veiktų tik su slapukais, o juos išjungę jų arba tam tikrų jų dalių naudoti nebegalėsite.

Be Duomenų valdytojo naudojamų slapukų, mūsų svetainėse yra leidžiama tam tikroms trečiosioms šalims nustatyti ir pasiekti slapukus jūsų kompiuteryje. Tokiu atveju slapukų naudojimui taikomos trečiųjų šalių privatumo taisyklės.

Atkreipiame Jūsų dėmesį, kad mūsų socialinių tinklų paskyroms taikomi atitinkamo socialinio tinklo slapukų politika.

 

5. KAIP APSAUGOME JŪSŲ DUOMENIS?

Mes skiriame itin didelį dėmesį duomenų saugumui, todėl atsakingai įgyvendiname organizacines bei technines duomenų saugumą užtikrinančias priemones, kurios padeda apsaugoti asmens duomenis nuo atsitiktinio ar neteisėto sunaikinimo, pakeitimo, atskleidimo, taip pat nuo bet kokio kito neteisėto tvarkymo. Mūsų įgyvendintos saugumo priemonės taip pat apima personalo, informacijos, IT infrastruktūros, vidaus ir viešųjų tinklų, taip pat biuro pastato ir techninių įrenginių apsaugą.

Mes tvarkome Jūsų asmens duomenis ne ilgiau nei to reikalauja duomenų tvarkymo tikslai. Mes užtikriname ir imamės visų reikiamų priemonių, kad nebūtų saugoma pasenusi arba nereikalinga informacija bei kad asmens duomenys ir kita informacija apie duomenų subjektus būtų nuolat atnaujinta ir teisinga.

6. KAM TEIKIAME JŪSŲ DUOMENIS?

Mes galime pateikti jūsų asmens duomenis tik griežtai laikydamiesi asmens duomenų apsaugos reikalavimų, tik pagrįstais atvejais ir tik tokiems gavėjams, kurie įsipareigoja tinkamai juos apsaugoti.

Duomenis apie juridinių asmenų valdymo organus, teikiame mūsų paslaugas užsisakiusiems klientams, kurie yra tik Lietuvos teritorijoje.

Siekiant tinkamai suteikti paslaugas savo klientams, ar įgyvendinti įstatymo numatytas pareigas, Bendrovė gali pasitelkti kitus trečiuosius asmenis, kuriems gali būti perduoti Bendrovės tvarkomi asmens duomenys.  Šiuo atveju Bendrovė gali perduoti duomenis: UAB „DPD Lietuva“, UAB „Skubios siuntos“, LT Paštas, IT paslaugų teikėjai Lietuvos Radijo ir Televizijos centras, UAB Advantes Technologies, Microsoft, Oracle, auditoriai UAB „Grand Thorton Baltic“, advokatų kontora Ellex Valiūnas. Šie tretieji asmenys naudoja Bendrovės perduotis duomenis tik Bendrovės užakytos paslaugos suteikimo tikslu.

Kitais atvejais neteikiame asmens duomenų tretiesiems asmenims, išskyrus atvejus, kai duomenų teikimas vykdomas įgyvendinant jūsų prašymą, teisės aktuose numatytas pareigas ar siekiant apginti mūsų pažeistus interesus.

Duomenys neteikiami už Lietuvos Respublikos ribų.

7. KAIP ILGAI SAUGOME JŪSŲ ASMENS DUOMENIS?

Jūsų asmens duomenis saugosime tiek, kiek reikia nustatytam tikslui pasiekti. Pasiekus nustatytą tikslą, Jūsų asmens duomenys ištrinami, išskyrus tuos atvejus kai duomenys gali būti reikalingi ikiteisminiam tyrimui atlikti. Pasibaigus šiam terminui, duomenys bus ištrinami taip, kad jų negalima būtų atgaminti.

8. KOKIOS JŪSŲ TEISĖS?

Vadovaujantis Bendruoju duomenų apsaugos reglamentu jūs, kaip duomenų subjektas, turite įvairias teises, kurios taikomos priklausomai nuo įvairių aplinkybių.

Jūs turite teisę:

  • susipažinti su savo asmens duomenimis. Galite kreiptis į UAB “RIVILĖ”su prašymu suteikti informaciją, ar Jūsų asmens duomenys yra tvarkomi, o jeigu asmens duomenys yra tvarkomi, turite teisę susipažinti su mūsų tvarkomais Jūsų asmens duomenimis;
  • prašyti ištaisyti savo asmens duomenis, juos ištrinti ar apriboti duomenų tvarkymą. Galite kreiptis į UAB “RIVILĖ” su prašymu ištaisyti bet kokius Jūsų asmens duomenis, jei manote, kad jie yra netikslūs ar neišsamūs. Galite kreiptis į UAB “RIVILĖ”su prašymu kad Jūsų asmens duomenys būtų ištrinti, jei susipažinus su savo asmens duomenimis manote, kad duomenų tvarkymas yra neteisėtas ar nesąžiningas. Galite kreiptis į UAB “RIVILĖ” su prašymu apriboti (sustabdyti) Jūsų asmens duomenų tvarkymą, išskyrus saugojimą – tuo atveju, kai, pvz., jūs prašote ištaisyti jūsų asmens duomenis (kol tikrinamas asmens duomenų tikslumas ir (ar) jie taisomi), nustatoma, kad asmens duomenys yra tvarkomi neteisėtai ir jūs nesutinkate, kad duomenys būtų ištrinti, jūs pareiškėte nesutikimą dėl Jūsų asmens duomenų tvarkymo (kol vertinama, ar UAB “RIVILĖ” teisėti interesai yra viršesni);
  • perkelti asmens duomenis. Galite prašyti jūsų UAB “RIVILĖ” pateiktus asmens duomenis, kurie tvarkomi automatizuotomis priemonėmis, perkelti jums ir (arba) kitam duomenų valdytojui susistemintu, įprastai naudojamu ir kompiuterio skaitomu formatu;
  • nesutikti, kad Jūsų asmens duomenys būtų tvarkomi. Galite kreiptis į UAB “RIVILĖ” ir pareikšti nesutikimą dėl jūsų asmens duomenų tvarkymo, kai asmens duomenų tvarkymas yra vykdomas teisėto intereso pagrindu;
  • reikalauti, kad jums nebūtų taikomas tik automatizuotu duomenų tvarkymu, įskaitant profiliavimą, grindžiamas sprendimas, dėl kurio jums kyla teisinės pasekmės arba kuris panašiu būdu jums daro didelį poveikį;
  • pateikti skundą Valstybinei duomenų apsaugos inspekcijai.

9. DUOMENŲ VALDYTOJAS. KUR GALITE KREIPTIS?

Jūsų asmens duomenų valdytojas yra uždaroji akcinė bendrovė „RIVILĖ“, juridinio asmens kodas 121411842, adresas: Geležinio Vilko g. 5-48, Vilnius, tel.: +370 650 56361, darbo laikas 8.00-17.00.

Uždaroji akcinė bendrovė „RIVILĖ“ Jūsų duomenis naudoja tik nurodytais tikslais. Taip pat įgyvendina atitinkamas technines ir organizacines priemones, Jūsų duomenims apsaugoti nuo atsitiktinio ar neteisėto sunaikinimo, praradimo, pakeitimo, neteisėto atskleidimo ar prieigos prie šių duomenų, taip pat nuo bet kokio kito neteisėto tvarkymo.

Jei pastebėjote šių privatumo taisyklių neatitikimą, saugumo spragą mūsų interneto svetainėje ar turite kitų klausimų susijusių su jūsų asmens duomenų tvarkymu, kreipkitės į mus vienu iš jums patogių būdų:

Paštu: UAB RIVILĖ,  Geležinio Vilko g. 5, LT-03131 Vilnius

El. Paštu: duomenu.apsauga@rivile.lt

Ši politika yra prieinama visoms suinteresuotoms šalims ir skelbiama internetinėje svetainėje adresu www.rivile.lt

Paskutinį kartą privatumo politika peržiūrėta 2019 birželio 20  d

Uždaryti

Susisiekite

Nurodykite telefono numerį ir/arba el. paštą